WEB

Els articles més recents


Els articles més recents


Una valoració europeista de les eleccions del 25 de maig

Dilluns 2 de juny a les 19h.
Darrera actualització: dimecres 28 de maig de 2014

La crisi existencial de la Unió Europea en els darrers anys sembla que s’ha intensificat amb les eleccions del passat 25 de maig. I que ha esdevingut més complexa. Això i l’enorme diversitat de situacions entre els 28 Estats de la Unió exigeixen un esforç de síntesi, una anàlisi de conjunt que el professor Rodríguez-Aguilera, especialista en aquest ordre de qüestions, ens oferirà en clau favorable a l’europeisme.Cicle d’activitats del CTD: "Qui mana aquí?"

Qui controla el sector de la construcció?
Darrera actualització: dijous 8 de maig de 2014

Per tal de continuar intentant esbrinar Qui mana aquí, aquest cop ens centrarem en un dels sectors que més a contribuït en la preparació i l’esclafit de l’actual crisi econòmica. El sector de la construcció i serveis, que durant tants anys va ajudar a crear el miratge de la bonança i el creixement econòmic il·limitat, ha aconseguit amb els seus tentacles marcar de forma clara el funcionament de la vida econòmica i política, convertint-se en una de les xarxes de poder que més titulars de corrupció ens ha regalat en els darrers anys.Cicle d’activitats del CTD: "Qui mana aquí?"

Qui controla la informació?
Darrera actualització: dilluns 14 d’abril de 2014
La veritat no és la veritat, sobre tot si la diu Agamèmnon. Això ho saben perfectament els periodistes que cerquen la veritat alhora de informar i no sempre tenen la possibilitat de fer-la arribar a la ciutadania. Per exemple, a l’Estat espanyol no ha estat fàcil emetre opinió contrastada sobre la (...)


Cicle d’activitats del CTD: "Qui mana aquí?"

Segona xerrada: Defensa de la sanitat pública i misèries de la sanitat privada.
Darrera actualització: dimecres 26 de març de 2014

La privatització de la sanitat pública -projecte àmpliament compartit pels conservadors des de fa anys, però que avança per camins diferents en el centre i en la perifèria de la pell de brau- forma part essencial de la revisió de l’Estat social impulsada pel vent neoliberal. Però més enllà de la denúncia de l’austericidi i les retallades, és imperatiu conèixer millor la significació del conflicte, les forces i interessos que persegueix aquesta privatització i els resultats de les polítiques corresponents.Un nou cicle d’activitats del CTD: “Qui mana aquí”

Iago Santos, professor de la Universitat de Vigo
Darrera actualització: dimarts 11 de març de 2014

Primera xerrada: Les elits del poder econòmic a Espanya

Iago Santos Castroviejo, Professor Titular d’Economia Aplicada a la Universitat de Vigo

Dia i hora: dimarts, 18 de març a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.Economia i política, les dues cares de la crisi

Per una democràcia radical
Darrera actualització: dimecres 20 de novembre de 2013

Dimecres 27 de novembre, dimarts 3 de desembre i dimecres 11 de desembre

La profunda crisi econòmica dels darrers anys ha vingut acompanyada, tant a Catalunya com a Espanya, d’una greu pertorbació política: esgotament de la representació de les institucions de l’Estat i els partits polítics dominats, corrupció... una crisi de legitimitat potser irrecuperable. A Catalunya s’ha d’afegir la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2010, que va rematar una interpretació molt restrictiva del dret a l’autonomia; de manera que la crisi ha suposat aquí l’exigència generalitzada del dret a decidir. Uns per tal d’aconseguir la independència de Catalunya, altres per a la construcció d’un Estat federal o amb dimensions confederals.XERRADA: La crisi financera de la Generalitat i la privatització de serveis bàsics

Dimarts 21 de maig a les 19h.
Darrera actualització: dimecres 15 de maig de 2013

El Govern, encara en funcions, en el primer mandat del President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, el mateix 27 de desembre de 2012, dia en que prenia possessió el nou govern, va formalitzar l’adjudicació de tot el sistema d’abastament D’AIGÜES, TER-LLOBREGAT (ATLL) a l’empresa ACCIONA. Aquesta liderava un consorci d’empreses com són: Aigües de Catalunya Ltd, Gopa Consulting SL, Acacia ISP SL, Global Buridan SL, Global Lubbock SL i Gestió Catalana d’Aigües SA (en realitat, empreses interposades en que, a part d’Acciona, amb el 39%, hi participava el banc brasiler BTG Pactual (39%) i altres inversors com Liliana Godia o la família Rodés (Media Planning).Presentació de l’Informe: Pirateria a Somàlia: excusa o oportunitat geopolítica?

Dilluns 22 d’abril a les 19h
Darrera actualització: dilluns 15 d’abril de 2013

Una mirada diferent a la participació militar espanyola i internacional contra la pirateria amb l’anàlisi d’Antoni Castel, co-director del Màster Comunicació dels Conflictes Internacionals i els Moviments Socials (UAB)Xerrada/Debat: Benestar humà en temps de crisi

Dimarts, 12 de març a les 19h
Darrera actualització: divendres 8 de març de 2013

“Benestar” és paraula camaleònica que convé examinar des de diferents perspectives, sovint complementàries. Per això col·lectius habitualment interessats en aspectes més particulars de l’acció cívica i política hem fet pinya entorn d’aquest pal de paller que a tots ens sembla central: el benestar de les persones. En resum i breument, encara que no puguem lligar tots els caps, el nostre objectiu és vertebrar aquest gran tema a partir de tres perspectives capitals: gènere, igualtat i dependència; economia i conflictes socials; ecologisme i sostenibilitat.Xerrada (Cicle Crisi): La crisi del sistema polític

Dimecres 6 de març a les 19 hores
Darrera actualització: dimecres 27 de febrer de 2013

El sistema polític nascut en el decurs de la transició pateix un descrèdit profund tan a Catalunya com a Espanya. Són en crisi institucions de l’Estat com ara la Corona, el Tribunal Constitucional i les Comunitats Autònomes. I també, en particular, els grans partits que han caracteritzat el règim des d’aleshores.


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285820

Seguir la vida del lloc ca    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License