WEB

VIIè Memorial Octavi Pellissa: L’energia nuclear i les seves alternatives.

23 i 24 de Novembre de 2007
Darrera actualització: dijous 8 de novembre de 2007

La crisi energètica ha empès les principals potències mundials a una lluita pel control de les reserves dels hidrocarburs en el context de la fi de l’era del petroli barat i a la vegada ha revifat el debat sobre l’obtenció d’energia a través de centrals nuclears.

A ningú se li escapa que en el tauler d’escacs internacional hi ha diferents moviments geoestratègics dirigits a controlar aquesta indústria.

L’acord multilateral amb Corea del Nord topa frontalment amb la pressió dels EEUU i els seus aliats contra el programa nuclear a l’Iran, on sembla que es prepara una nova causa bèl·lica.

A causa de la dependència energètica a Europa s’ha reobert el debat sobre la construcció i ampliació de centrals nuclears. El debat es dóna en un context de preocupació sobre el canvi climàtic i la polèmica es genera quan s’afirma que la nuclear és una energia "neta".

El cas de Txernòbil, el més recent de Kashiwazaki-Kariwa al Japó, o el més proper el 2005 a Vandellòs, demostren que no es poden passar per alt els factors de risc d’aquestes instal·lacions.

Al mateix temps, els exportadors d’energia a Europa (Rússia, països del Caucas o Algèria) condicionen políticament el debat: fan servir el petroli i el gas per silenciar les crítiques sobre la falta de respecte als Drets Humans en els seus respectius països.

Per això el CTD, a través del VIIè Memorial Octavi Pellissa, vol aportar nous elements de reflexió que ens permetin afrontar els nous reptes energètics.

PROGRAMA descarrega el tríptic

- 1ª Sessió: Divendres 23 de Novembre, 18h


Entre l’esgotament del model del petroli barat i la necessitat d’energies netes.

La dura realidad sobre la energía. A càrrec de Mariano Marzo, Catedrátic de Recursos Energétics de la UB.

La situació energètica en Espanya. A càrrec de Ladislao Martínez, Representant ecologista al Consejo Consultivo de Hidrocarburos de la Comisión Nacional de la Energía.

Moderarà la sessió: Pere Ortega, soci del CTD.

- 2ª Sessió: Divendres 23 de Novembre, 19.30h


L’energia nuclear: moratòria o impuls de noves centrals

Energía nuclear, cambio de ciclo. A càrrec de Alberto Granda, Físic professional amb 30 anys d’experiència a l’indústria nuclear.

La nuclear: una energia limpia, pacífica y segura? A càrrec de Francisco Castejón, Investigador del CIEMAT.

Moderarà la sessió: Laura Tremosa, sòcia del CTD.

- 3ª Sessió: Dissabte 24 de Novembre, 10.30h


Les energies renovables són una alternativa?

Los agrocombustibles: una verdadera alternativa? A càrrec de Daniela Russi, Doctora en Ciències Ambientals, treballa per a la consultoria ambiental Enviros.

La quimera del hidrogen. A càrrec de Daniel Gómez, Membre de l’Associació per a l’Estudi dels Recursos Energètics (AEREN)

Els avantatges socials i mediambientals de l’energia eòlica. A càrrec de Jaume Morron, Director de DialEc – Comunicació per a la Sostenibilitat

La fotovoltàica i la generació distribuïda d’electricitat. A càrrec de Xavier Vallvé, Soci de l’empresa Trama Tecno-Ambiental.

Moderarà la sessió: Pere Comas, soci del CTD

Al final de la 3a sessió hi haurà el debat "L’energia nuclear i alternatives" entre totes i tots els participants.

Totes les sessions tindran lloc a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de la Facultat de Periodisme a La Rambla, 30-32 (plaça Joaquim Xirau) de Barcelona els dies 23 i 24 de novembre de 2007

Descarregar el cartell

Entrada lliure

Metro Liceu (L3) i Drassanes (L3)


Autobusos 14, 36, 38, 57, 59, 64, 91, 157

Més informació: Centre de Treball i Documentació (CTD)


Passatge del Crèdit, 7 principal.08002 Barcelona

Organitza:


Amb el suport de:


Amb el finançament de:Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285846

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memorial Octavi Pellissa  Seguir la vida del lloc VII Memorial Octavi Pellissa   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License