WEB

Eleccions, dret a la informació i cronòmetres

Els polítics segueixen tutelant l’activitat dels professionals de la informació
Darrera actualització: divendres 15 de febrer de 2008

El Sindicat de Periodistes de Catalunya lamenta que, un cop més, s’hagi desaprofitat l’oportunitat de normalitzar la informació de la campanya electoral en els informatius de la ràdio i la televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Totes les consideracions sobre la flexibilització de criteris anteriors ignoren que no hi ha cap normativa legal que obligui a interpretar la representativitat de les diferents opcions polítiques en funció de la proporcionalitat en els resultats electorals, i que aquesta opció encotilla artificialment la informació electoral que, com la informació política de la
resta de l’any, s’hauria de fer exclusivament amb criteris professionals.

La decisió s’haurà pres, per tant, en base a criteris de consens polític, els mateixos que es van utilitzar per nomenar els membres del Consell de Govern. A la decepció per aquests nomenaments s’afegeix ara la provocada per un nou intent de fer creure a l’opinió pública que els blocs electorals s’han eliminat, quan això només seria cert si es deixés de fer referència a les falsament obligades “forquilles” entre els partits de major i menor representació parlamentària.

Per part del sindicat, encoratjarem la resposta professional a aquesta nova
imposició de criteris extra-periodístics sense cap fonament legal.

Més pronunciaments al respecte

Els Comitès Professionals de TVC i Catalunya Ràdio estem en total desacord amb la proposta de cobertura de les eleccions al Congrés als Diputats que ha aprovat el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquesta proposta no s’eliminen els blocs electorals i es manté el còmput de temps de la informació política en el període electoral.

El temps destinat a cada partit es continua mesurant obligatòriament al final del període electoral amb una forquilla d’entre 1 per a la formació més petita i 2,5 per a les més grans, la qual cosa significa que caldrà continuar cronometrant els temps de les informacions.

Aquesta decisió del nou Consell de Govern frustra, una campanya electoral més, les aspiracions dels professionals dels mitjans de la Corporació de poder elaborar una informació amb criteris professionals i d’independència. També confirma, amentablement, les pitjors sospites de marcada politització del nou Consell de Govern que des del primer moment van denunciar els Comitès Professionals, Col·legi de Periodistes i altres col·lectius de la societat civil catalana.

Comitè Professional Catalunya Ràdio i Comitè Professional TV3.

Veure en línia : + info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285820

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Anuncis   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License