WEB

ALIANÇA DE BARBÀRIES. Afganistan 2001-2008 (català/castellano)

10 raons per qüestionar (i repensar) la implicació estrangera
Darrera actualització: dissabte 14 de març de 2009

Abans de l’11 de setembre de 2001 Afganistan no existia a les agendes exteriors dels països del món. Els atemptats terroristes als Estats Units van traumatitzar una part de la població mundial i van augmentar les percepcions d’amenaça externa i la polarització entre Occident i el món musulmà.

L’11 de setembre va proporcionar a l’Afganistan un enorme protagonisme. Tanmateix, l’obsessió occidental en aquest país no s’ha vist reflectida en una millora de les condicions de vida de la població local, i les tendències fan témer unes conseqüències tan desastroses com les que van patir a les dues dècades prèvies a la intervenció militar iniciada el 7 d’octubre de 2001. Per això, la pertinència del desplegament de tropes internacionals al país està cada dia més qüestionada.

Des del Centre d’Estudis per a la Pau J. M. Delàs, de Justícia i Pau, observem aquesta situació amb preocupació. Pensem que la intenció que hi ha darrere d’aquesta intervenció no és honesta i sincera, ja que els discursos sobre tot allò referent a les operacions militars estrangeres en general, la participació espanyola en particular, no semblen coincidir amb les realitats demostrades sobre el terreny. És per això que volem presentar aquest informe en el qual ens proposem esquematitzar 10 arguments que ens fan qüestionar la implicació estrangera a l’Afganistan. Aquests dubtes ens han fet creure en la necessitat de la retirada dels soldats espanyols i el replantejament de la política exterior espanyola envers l’Afganistan.

Això significa rebutjar la participació militaritzada espanyola i demanar un compromís real del Govern espanyol per col·laborar amb la població afganesa a través de mitjans civils i diplomàtics i d’acord amb l’especificitat i idiosincràsia d’aquest país centreasiàtic.

Accés a Informe núm 4: Aliança de Barbàries. Afganistan 2001-2008 (català)

****** En Castellano ******

ALIANZA DE BARBARIES. Afganistán 2001-2008: 10 razones para cuestionar (y repensar) la implicación extranjera

Antes del 11 de septiembre de 2001 Afganistán no existía en las agendas exteriores de los países del mundo.

Los atentados terroristas en Estados Unidos traumatizaron a una parte de la población mundial y aumentaron las percepciones de amenaza externa y la polarización entre Occidente y el mundo musulmán.

El 11 de septiembre proporcionó a Afganistán un enorme protagonismo. Aun así, la obsesión occidental en este país no se ha visto reflejada en una mejora de las condiciones de vida de la población local, y las tendencias hacen temer unas consecuencias tan desastrosas como las que sufrieron en las dos décadas previas a la intervención militar iniciada el 7 de octubre de 2001. Por eso, la pertinencia del despliegue de tropas internacionales en el país, en su formato actual, es cada día más cuestionada.

Desde el Centre d’Estudis per a la Pau J. M. Delàs, de Justícia i Pau, observamos esta situación con preocupación. Pensamos que la intención que existe tras esta intervención no es honesta y sincera, puesto que los discursos sobre todo lo referente a las operaciones militares extranjeras en general y la participación española en particular, no parecen coincidir con las realidades demostradas sobre el terreno. Es por eso que queremos presentar este informe en el que nos proponemos esquematizar 10 argumentos que nos hacen cuestionar la implicación extranjera en Afganistán. Estas dudas nos han hecho creer en la necesidad de la retirada de los soldados españoles y el replanteamiento de la política exterior española en Afganistán.

Esto significa rechazar la participación militarizada española y pedir un compromiso real del Gobierno español para colaborar con la población afgana a través de medios civiles y diplomáticos y de acuerdo con la especificidad e idiosincrasia de este país del Asia central.

Acceso al Informe núm 4: ALIANZA DE BARBARIES. Afganistan 2001-2008 (castellano)


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285820

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License