WEB

Despesa i R+D militar 2010

Centre Delàs de Justícia i Pau
Darrera actualització: dilluns 15 de febrer de 2010

El Centre Delàs de Justícia i Pau, com cada any, fa una valoració de la despesa militar de l’Estat espanyol aprofitant l’aprovació dels pressupostos de l’Estat.

La crisi que travessa l’economia mundial ha colpejat especialment a Europa, la qual cosa ha afectat als diferents estats que immediatament han ajustat els seus pressupostos reduint la despesa pública afectant a la despesa militar. Així els pressupostos per a l’any 2010 preveuen retallades de la despesa militar entre el 10% i el 15% en el Regne Unit; França parla de l’anul·lació d’alguns projectes militars per falta de crèdit; Itàlia redueix en mil milions el pressupost militar; i Polònia un 20%.2 Així, la tan desitjada pels governants de la UE Europa de la defensa trontolla per la crisi econòmica i trigarà alguns anys en tornar a l’agenda política de la UE. L’Estat espanyol no ha estat una excepció i la majoria de les partides militars han disminuït en les previsions per a l’any 2010, encara que hauríem d’esperar a la liquidació de final d’any per a saber la realitat d’aquesta reducció.

JPEG - 79.7 kB

La despesa militar en els pressupostos de l’Estat és considerada pel govern com un servei públic. D’aquesta afirmació es desprèn que les forces armades compleixen un paper necessari per a la societat espanyola. Considerant que l’exèrcit té com a missió principal la defensa armada d’Espanya, hauríem de preguntar-nos quins són els perills i amenaces que té la societat o que recauen sobre el territori espanyol, que justifiquin aquesta enorme despesa. Si no es troba una resposta convincent que justifiqui aquest enorme esforç, s’hauria d’exigir al nostre govern una reducció de la despesa militar. Sobretot en la situació de greu crisi econòmica que travessa el país, i que es dirigeixi cap a despeses socials que permetin una recuperació del consum de la població més necessitada.

Veure en línia : +info

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285846

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Recomanem   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License