WEB

Un nou cicle d’activitats del CTD: “Qui mana aquí”

Iago Santos, professor de la Universitat de Vigo
Darrera actualització: dimarts 11 de març de 2014

Primera xerrada: Les elits del poder econòmic a Espanya

Iago Santos Castroviejo, Professor Titular d’Economia Aplicada a la Universitat de Vigo

Dia i hora: dimarts, 18 de març a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.

Àudio en directe

És legítim denunciar el capitalisme, l’imperialisme o les burocràcies polítiques i ideològiques que regeixen la nostra existència, però per tal d’actuar i canviar les coses, convé manejar conceptes menys abstractes. Per tal d’entendre el funcionament dels poders és obligat identificar els individus que manegen els fils, les xarxes i estructures a través de les quals operen, els mecanismes concrets amb els que es materialitza el funcionament de la vida econòmica i social.

Per fer una mica de llum sobre aquesta immensa temàtica hem planejat una tanda de debats i xerrades sota el lema genèric “Qui mana aquí”. Evidentment no pretenem assolir un estudi exhaustiu. Però aspirem a una feina feta amb cert rigor. Per això proposem diverses aproximacions de caire sectorial, tot donant la paraula i l’orientació del debat a persones amb bons coneixements sobre els diferents àmbits escollits.

Començarem aquest cicle amb la intervenció de Iago Santos, professor de la Universitat de Vigo, que ens presentarà el resultats de les seves recerques sobre les “Elits del poder econòmic a Espanya i les transformacions de les xarxes de govern empresarial durant la crisi”. Des de fa un grapat d’anys Iago Santos ha posat noms i mesurat la grandària de les connexions de les cúpules empresarials del nostre país, aconseguint així una magnífica radiografia de bona part de l’oligarquia espanyola. Es tracta, sense cap dubte, d’una treball de primera magnitud no solament com a aproximació “naturalista” al coneixement dels organigrames, sinó també com a indagació temptativa de la tipologia de les empreses capitalistes en l’actualitat.

També han acceptat la nostra invitació per a més endavant el doctor Marciano Sánchez Bayle, important animador de lluites en defensa de la sanitat pública, Albert Recio Andreu, professor de economia aplicada a la UAB, sobre les gràcies i desgràcies de les grans empreses constructores a Espanya en la preparació i l’esclafit de l’actual crisi econòmica i Pere Rusiñol periodista i redactor en cap de “Alternativas Económicas” per parlar dels grans grups que controlen els mass media. I estem gestionant altres actes similars.

De moment, emperò, la convocatòria immediata és pel dimarts, 18 de març, al Pati Llimona, a les 19 h. I aquestes són les preguntes que li hem plantejat al nostre invitat com a esquema de referència.

Iago SANTOS: ¿Quién manda en las grandes empresas? ¿Quiénes son, cómo se coordinan y cómo se reparten el poder los agentes del capital en el mundo empresarial español? ¿En los puestos de mando, se detectan pautas organizativas y de control definidas y estables, o se dan cambios frecuentes de estilo y talante? 


info portfolio

Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285819

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License