WEB

Diàleg: Josep Ramoneda i Arcadi Oliveres
Presentació del Diccionari de la Guerra, la pau i el desarmament

Dimarts 19 de gener a les 19 hores
Darrera actualització: dimarts 12 de gener de 2016

Vivim en un temps de terror, inseguretat i guerra? Quines són les nostres responsabilitats? Què podem fer per acabar amb la guerra?

Presentació del Diccionario de la guerra, la paz y el desarme del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Amb la participació dels autors: Blanca Camps-Febrer, Alejandro Pozo Marín i Jordi Calvo Rufanges.

GIF - 156.4 kB

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha publicat amb l’editorial Icaria el Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament. En aquest llibre s’analitzen, des d’un punt de vista crític, alguns dels principals elements que en l’actualitat expliquen els conflictes armats, la pau i la seguretat mundials.

El llibre recull 100 entrades ordenades alfabèticament, que van des de conceptes tant actuals com "terrorisme", "drons", "desobediència civil" o "guerra contra el terrorisme", fins assumptes més extensos com "despesa militar" o "exportació d’armament". Cadascuna d’aquestes entrades pretén realitzar una contribució rigurosa i honesta als estudis sobre pau i seguretat.

El Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament és una obra col·lectiva del Centre Delàs, coordinat per l’Alejandro Pozo Marín i en Jordi Calvo Rufanges, ambdós Doctors en pau, conflictes i desenvolupament, professors i investigadors sobre cultura de pau, desarmament, seguretat i conflictes i és el resultat del treball que des de 1999 realitza l’entitat en relació a l’estudi del militarisme, l’economia de la defensa, la seguretat, l’armamentisme i les alternatives existents des de la cultura de pau, la noviolència i el desarmament.

El Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament està escrit per un total de 18 investigadors i col·laboradors del Centre Delàs. És el cas d’en Xavier Bohigas: Doctor en Física i professor al departament de Física i Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Catalunya; Tica Font: experta en comerç d’armes i directora de l’Institut Català Internacional per la Pau; José Luis Gordillo: Doctor en dret i professor titular de Filosofia del Dret a la UB; Pere Ortega: Investigador en pau i desarmament, expert en despesa i indústria militar.

El llibre té vocació de ser un document de consulta i reflexió sobre la violència armada i les alternatives que poden existir des de la cultura de la pau, tan en l’àmbit acadèmic i d’investigació com en l’àmbit periodístic. Pretén ser també una eina que millori i augmenti l’impacte de la societat civil i els moviments socials que treballin per la pau.

Nota: D’estar interessats en realitzar una ressenya del llibre, us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres (premsa@centredelas.org) per fer-vos arribar un exemplar.

Dia i hora: dimarts 19 de gener a les 19h
LLOC: Centre Cívic Pati Llimona, Carrer de Regomir, 3. Baixos.


Arrel de la web | Contacte | Mapa del lloc Web | | icone statistiques visites | info visites 285820

Seguir la vida del lloc ca  Seguir la vida del lloc Memòria d’activitats   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Lloc Web fet amb l’SPIP 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License