Podeu descarregar el document en format PDF que recull la memòria d’activitats del Centre durant el 2004.
Podeu descarregar-vos el document PDF adjunt.
Per tal de conèixer de primera mà el model territorial que es planteja a Catalunya i el seu impacte en el medi ambient, us convoquem a la xerrada-debat amb el Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
Parodiant a Machado podríem dir “la realitat és la realitat, ho digui el President o l’home dels nassos”. Joaquim Jordà no és un cineasta convencional, el seu cinema esbrina realitats poc habituals i com Alícia busca veritats a l’altre banda del mirall. És a dir, tenim la sort de comptar amb la presència de Joaquim Jordà, de parlar del seu cinema, i a més de política, o millor dit, de prepolítica, aquella que no es fa des dels Palaus.
La nostre dependència del petroli és enorme i fa molt vulnerables les nostres economies. Depenem del petroli no sols per als desplaçaments i el comerç, sinó també per a la producció –degut a la divisió territorial del treball—, incloent-hi la producció alimentària. El petroli representa prop del 40% de tota l’energia consumida al món i més del 90% de l’energia del transport.
Per tal de presentar el nou local i reprendre el contacte amb els socis de manera més directa. A més de plantejar algunes línies d’intervenció i propostes pel curs vinent, suggerim fer una tertúlia informal sobre els resultats i les conseqüències del referèndum de l’Estatut. Tot seguit farem un vermut per tal de donar la benviguda a l’estiu d’una manera distesa i agradable.
L’ordenació territorial, el frenesí constructor i les infraestructures de transport desperten una atenció creixent en l’opinió pública i el debat polític, com a última frontera d’un model desenrotllista depredador. Els defensors de la sostenibilitat ecològica parlen des de fa un temps de “nova cultura del territori” com alternativa. Amb el present debat es pretén abordar algunes d’aquestes qüestions, i en particular les infrastructures vials y ferroviàries i els plans territorials.
Diverses organitzacions de familiars de desapareguts i de Drets Humans d’Algèria des de fa un any han iniciat un procés per exigir la creació d’una Comissió per la Veritat i la Justícia a Algèria, concebuda com un instrument bàsic per l’establiment d’una veritable reconciliació nacional, l’establiment de mesures de confiança entre les parts, i una solució a favor de la pau i per la consolidació de la democràcia i la transició política al país, en base al respecte al dret de les víctimes.
ca
Memòria d’activitats
?
|
OPML
?